mp3 pro všechny

Vítám Vás

odkazy

Hilary Duff

Nový příspěvek

Informace o Hilary Duff
Profese
herečka, zpěvačka 
Datum narození:
28.09.1987 
Místo narození:
Houston, USA 
Znamení:

Životopis:  
Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire. Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svou sestro Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Haylií Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Natočila film "War, INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu, vydala album Dignity s veleúspěšnými singly Play With Fire, With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Dále její poslední novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, které obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...

Filmografie:
2006  Holky v balíku (Material Girls)    ...Tanzie Marchetta
2005  Nikdy to nevzdávej! (Raise Your Voice)    ...Terri Fletcher
2005  Dvanáct do tuctu 2 (Cheaper by the dozen 2)    ...
2005  Pan Božský (Perfect Man, The)    ...Holly Hamilton
2004  Moderní popelka (Cinderella Story, A)    ...Sam
2004  Dvanáct do tuctu (Cheaper by the Dozen)    ...Lorraine Baker
2003  Italské prázdniny (The Lizzie McGuire Movie)    ...Lizzie McGuire/Isabella Parichi
2003  Agent Cody Banks (Agent Cody Banks)    ...Natalie Connors
2002  Cadet Kelly (Cadet Kelly)    ...Cadet Kelly Collins
2001  Slez ze stromu (Human Nature)    ...Young Lila Jute
1999  Soul Collector, The   ...Ellie
1998  Podoby lásky / Srdce ti napoví (Playing by Heart)    ...
1998  Casper a Wendy (Casper Meets Wendy)    ...Wendy
1997  Pravé ženy (True Women)    ...
Diskografie:
2007 Dignity  
2006 4 Ever
2005 Most Wanted
2004 Hilary Duff
2003 Metamorphosis
2002 Santa Claus Lane  

 

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

Hilary Duff

 

Žádné komentáře
 
ahojky